Uzman Görüşü: Şimdi Çantaya Atmak için Bu 4 Altcoin Çok İyi Seçim!

Bu ay, tutarlı ve kaliteli altcoin projelerine bakıyoruz. Bu bağlamda Altcoinbuzz ekibinden kripto uzmanı Stu L, 4 altcoin’i masaya yatırıyor. Uzman, bu tokenlerin sepette olması için gerekçelerini açıklıyor.

İlk sıradaki altcoin: Chainlink (LINK)

Boğa koşusu anlatısı için ilk sırada Chainlink var. Bu bizim favori kategorimiz olabilir: altyapı. Akıllı sözleşmeler büyürse Chainlink de büyür. Eğer RWA sektörü büyürse, Chainlink de büyüyecektir. Yapay zeka sektörü büyürse, Chainlink de büyüyecektir. Ve eğer üçü de büyürse, Chainlink’in değeri patlayacaktır. Ya da bu borç verme protokolünün Chainlink kullanmış olsalardı flaş kredi istismarını nasıl önleyeceğini kontrol edin.

Chainlink için bugün hala geçerli olan eski argüman, akıllı sözleşme büyümesinin Chainlink büyümesine eşit olduğudur. Şimdi, RWA alts’taki birkaç kârlı sektörden biri ve herkes fiyat destekli oracle’lar bulmak için koşuyor. Ve bu kahinler arasında Chainlink açık ara lider konumunda. Cross-chain argümanı daha da geliştirmek için Chainlink köprüsünü geliştirdi. Adı Transporter. Transporter şu ana kadar sadece 8 EVM Blockchain’de kullanılıyor. Ancak bu sayı artacak ve Chainlink’in CCIP’sini mesajlaşma ve güvenlik için omurga olarak kullanacaklar. Transporter ve bir köprü olan bir sonraki tokenımız, geleceğin multi-chain olduğu fikrini güçlendiriyor. Bu teze ve Chainlink gibi birlikte çalışabilirlik çözümlerinin bunu gerçeğe dönüştürmeye yardımcı olacağına inanıyoruz.

Listede ikinci sırada Wanchain (WAN) var

Wanchain, açık ara en sevdiğimiz köprü. En güvenli olanı. En güvenilir ve merkeziyetsiz olanı. En uzun süredir piyasada ve en iyi itibara sahip. Ayrıca, elde tutmak, satın almak veya satmak için en popüler 4 varlığın hepsinin birçok kolay ve hızlı köprüleme çözümü var. Kastettiğimiz 4 varlık Bitcoin, Ethereum, USDC ve USDT. Özellikle Wanchain’in XFlows programını kullanarak yerel tokenleri bir Blockchain’den diğerine köprüleyebilirsiniz. Diyelim ki ETH üzerinde USDT alıyorsunuz, ancak bir satın alma veya ticaret yapmak için Polygon üzerinde buna ihtiyacınız var. O zaman, XFlows’u kullanmak yerel Polygon Köprüsü’nden hem daha hızlı hem de daha ucuz.

Aynı durum diğer L2’ler veya EVM Blockchain’ler için de geçerli. Wanchain ile daha hızlı, daha doğrudan ve daha ucuz. Ve şimdi, Cosmos’taki Noble’dan yerel USDC’yi, aynı zamanda yerel USDC sunan 10’dan fazla diğer Blockchain’e bağlayabilirler. İşte XFlows’un gücü bu. Türevler veya paketlenmiş ürünler yok. Tüm bunları yeni ücretlerin WAN’a dönüştürülmesi ve yeni Convert n Burn programı ile birleştirdiğinizde ortaya bir şeyler çıkıyor. Hem Wanchain Köprüsü hem de WAN tokenı görülmeye değer. Köprü kurmanız gerekiyorsa ve özellikle USDC gibi stablecoin’lere köprü kurmanız gerekiyorsa, Wanchain Köprüsü’ne göz atmanız gerekir.

Üçüncü sıradaki altcoin: Cosmos (ATOM)

Birlikte çalışabilirlik hikayesinde bir başkası da Cosmos. Fiyat açısından, ATOM holderları zor bir yıl geçirdi. Altcoin son 12 ayda %12 ve son 3 ayda %45 değer kaybetti. Yani tüm kayıplar yeni. Ancak fiyat hareketine rağmen Cosmos büyümeye devam ediyor. Bölgeler Haritası’nda şu anda 89 bölge var. Ve bu sayı her çeyrekte artacak gibi görünüyor. İlginç bir şekilde, tüm IBC hacminde, yani Cosmos Blockchain’leri arasındaki köprü hacminde, Cosmos Hub hacim olarak yalnızca 6. sırada yer alıyor. 1 numara Osmosis DEX.

Cosmos Hub’ın temelleri güçlü. Bitcoin güvenliğini Cosmos tüketici zincirlerine entegre ediyorlar. Ayrıca, Bitcoin “stakerlar” Cosmos Hub’da veya bazı tüketici Blockchain’lerde stake ederek ödüller kazanabilir. Bu, Bitcoin’in PoW konsensüsü ve güvenliği ile Cosmos’un Interchain Güvenliğinin en iyi yanlarını bir araya getiriyor. Bu arada, Cross-Chain Güvenlik (ICS) artık Cosmos’ta yaygın olarak kullanılıyor. Bu, ATOM token’ına VE Cosmos’taki Katman-1 Blockchain’e değer katıyor. 2.0 sürümünde daha da fazla iyileştirme var. Dolayısıyla, Cosmos’tan iyileştirmelerden başka bir şey görmüyoruz, ancak altcoin biraz dayak yedi. Bunu bir satın alma fırsatı olarak görüyoruz

Son sırada Polkadot (DOT) geliyor

Birlikte çalışabilirlik altcoin projelerinin sonuncusu Polkadot. Bir Katman 0 olarak, genellikle Cosmos ile karşılaştırılır. Her iki projeyi de seviyoruz. Cosmos gibi, fiyatı son 3 ayda neredeyse yarı yarıya düştü. Ancak son 12 ayda DOT %41 artış gösterdi. Son ayı piyasası sırasında acımasız bir darbe aldı. Teknik açıdan ve merkeziyetsizliği iyileştirmek için Polkadot birçok iyileştirme yapıyor. Bunlar Polkadot 2.0 adı verilen bu güncellemede bir araya getirildi.

Örneğin, artık bir Polkadot parachain, her parachain için daha yüksek işlem hacimlerini ve daha fazla verimi desteklemek için eski bir DOT Relay Chain bloğunu kullanabilir. Buna Asenkron Destekleme adını veriyorlar. Elastik Ölçeklendirme, parachain’lerin daha hızlı ölçeklenmesini sağlar, ancak yalnızca gerektiğinde. Doğrudan Polkadot’tan veya başka bir parachain’den daha fazla çekirdek kiralayabilirler. Ve bunu kısa veya uzun vadeli ihtiyaçlara göre yapabilirler. Polkadot gelişmeye ve daha iyi olmaya devam ediyor. Teknolojisi gelişiyor, uygulamaları ve protokolleri de gelişiyor. Yine, bu son düşüşü kaliteli bir projenin iyi bir potansiyel uzun vadeli tutumu için bir satın alma fırsatı olarak görüyoruz.

Makaledeki görüşler ve tahminler uzmana ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kriptokoin.com olarak yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir