Zonguldak’ta polis tatbikat yaptı, binlerce kişi biber gazından etkilendi

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK – Zonguldak şehir merkezinde akşam saatlerinde yaşanan olayda binlerce kişi genizlerini yakan gazdan etkilendi. Bazı kişiler ambulansla hastaneye kaldırılırken, kokunun kaynağının tatbikat yapan çevik kuvvet polislerinin sıktığı biber gazı olduğu ortaya çıktı.

Zonguldak şehir merkezinde, akşam saatlerinde mesai çıkışı evlerine gidenler, bir anda yakıcı bir gazla karşılaştı.

Binlerce kişinin etkilediği gazdan korunmak için bazı kişiler, eczane ve marketlerden aldıkları maskelerle ağızlarını kapattı, bazı kişiler ise ağızlarını kıyafet ve mendille kapatarak kaçışmaya başladı.

İlk etapta kimyasal bir gaz olduğunu düşünen yüzlerce kişi ihbarda bulundu. Özellikle astım hastaları gazdan yoğun şekilde etkilenirken, çok sayıda kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Zonguldak Valiliği’nden edinilen bilgiye göre kent merkezinde bulunan Ulutan Barajı bölgesinde tatbikat yapan çevik kuvvet polisleri biber gazını fazla sıkınca rüzgarla dağılan gaz özellikle Gazipaşa, Çaydamar, Acılık, İstasyon, Soğuksu ve Birlik mahallesinde etkili oldu.

Genzi yakan ve öksürten gazı nedeniyle çocuklarını korumak için kaçışan vatandaşlar, biber gazı açıklamasıyla rahat bir nefes aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir